pühapäev, november 30, 2008

Vaibategu vol.1

Sauna vana kaltsuvaip vajab väljavahetamist ja kuna ma käin hetkel rõivaste re use kursusel, siis tekkis idee, teha see vaip senill tehnikas ja vanast voodipesust. Algmaterjaliks sai kaks vana tekikotti, üks veidi uuem voodilina, mida ma enam ei kasuta (vähese kulumise tõttu tugevam kangas) ja vanaema toodud, ei tea kui kaua kapis seisnud kangatükk, millega ma midagi ette võtta ei osanud. Poest ostsin veidi kandipaela ka.




Lõikasin sobivad tükid (u. 85cm*140cm) igast kangast välja ja kinnitasin kihid (alumiseks kihiks sinine voodilina, siis 4 kihti kahest tekikotist ja peale siis kirju tume riie) haaknõeltega. edasi vedasin 45 kraadi all jutid üle töö ja õmblesin siis kogu vaiba selliste umbes 1,5 cm laiuste vahedega läbi. See oli suur töö ja niiti kulus ka hulgi :P Pärast töö kantimist oli selline pilt. Nägi täitsa huvitav ja mõnus välja.




Nüüd aga lõin käärid sisse. Õigemini alguse tegin harutajaga ja hiljem kääridega edasi. Lõikasin kõik kihid peale alumise umbes kahe õmbluse vahelt lahti. Ville õnneks ei tekkinud, aga käsi väsis küll lõikamisest ära. Lahti lõigatud töö ise sai selline:









Edasi läks vaip pesumasinasse ja kuivab praegu. Kui kuivaks saab tuleb siia pilt juba valmis tööst :P

laupäev, november 29, 2008

nõelapadi


Minul on nüüd ka lõpuks see padi, mille sisse saab nõelu torgata ja mis seepeale "ai" ei karju. Idee leidsin Isetegija foorumist või õigemini ühe sealse isetegija blogist. Ma ei tea, kas tema päris 100% nii seda asja oli teinud, aga...minu oma sai selline. Kõigepealt nõelviltisin Jõgeva villaloorist poolsfääri (poolkera) ja hiljem siis katsin selle mõne kihi Filz-it! multicoloriga (100% meriino). Varutud oli juba üks Laima karamellikommi karp (kommid tõi suvel Kadri Lätist :P). Kui poolkera valmis, siis liimisin ta Super Attakiga kommikarbi kaane külge. Kui nõelapatja parajasti vaja ei ole, siis saab nõela kommikarpi ära peita. Lastekindel see just pole, aga midagi ehk ikka. Tegelikult ihkaks hing, et see karp oleks puidust või papist, aga homme loodan jõuda Tiimari kauplusesse, ehk leian sealt sobivama tooriku ka. Kommikarbi taaskasutus igatahes :D

neljapäev, november 20, 2008

Käpiknukkude show



Oli kunagi üks tüdruk, kes käis isa vana flanellsärgiga lava peal etenduses koolipoiss Jukut mängimas. Nüüd on selle särgi päevad särgina otsas. Ema oli selle juppideks harutanud. Jupid said minu kätte ja...nüüd võib see särk jälle laval hiilata, nüüd juba erinevates rollides.


Vaja läks nii õmblemisoskust kui ka heegeldamist, veidi tikkimispiste meenutusi ja karvakasvu seerumit.

reede, november 07, 2008

puhkehetkel

Oskab keegi öelda, miks minu 86 cm pojale on poest ostetud nr 98 suurusega pidžaama nii lühike, et naba paistab välja!? Ega midagi, ajasin ajakirjast lõiked, otsisin oma varudest veidi riiet ja kui lapsed mõlemad magasid (seda ei juhtu just igapäev) vuristasin oma pojale suuruses 104 cm valmis uue KARUDEGA pidžaama. Karud on meil hetkel lemmikud, kusjuures igasugused karud ja veel pingviinid, neid tuleb mul tihti tahvlile joonistada ja siis kustutatakse ära ning nõutakse uut ;)

Igatahes veeti juba ilma püksikummita variant magamistuppa. Sain selle siiski tagasi näpata ja kummi ka sisse panna. Siis proovisime selga...

Minu õmblemisoskus on nagu on, aga oma pere lihtsamad asjad saab aetud. Ja enne pesemist on pojal selles uneülikonnas veel kasvamisruumi varuks :)

teisipäev, november 04, 2008

Full speed, no mistakes

Käisime Kadriga laupäeval orienteerumas. Tempo oli minu treenitusele vastav, see tähendab vaid veidi kõnnist kiirem, aga isegi imestan, et selle tunnikese vastu pidasin. Lugeda saab selle ürituse kohta rohkem siit.

Kahe nädala vest


Vest on pärit 2005 aasta sügise Käsitööst (autoriks Elsa). Värvid on teised, aga materjal sama, mis õpetuses.