kolmapäev, detsember 31, 2008

Ehte lainel

Kunagi ammu ammu valmis eelpainutaud traadil selline pärlirida, aga see on siiani sobivate tangide puudumisel lõpetamata.









Nagu varem sai kirjutatud, siis jõulude aeg heegeldasin kette pärlitega. Nüüd siis siin pildid ka neist.









Eile aga külastas mind Nele, kes proovis kätt FIMOga ja mina sealt kõrval siis ka veidi pusisin. Sellised asjad said.

laupäev, detsember 27, 2008

Jänenene


Minu pisipiiga jänes ka siia pildina. Küll need kõrvad on maitsvad. Tundub, et see jänes endale rohkem tikandeid kaunistuseks ei saa...

Käsitöö õhtud

Ostsin veidi Fimot ja sealt see algas. Kadri ja Andreas astusid õhtul läbi ja siis küpsetasime veidi. Piltidel on Kadri rohelisekirjud pärlid ja minu sinikirjud pärlid.












Teisipäeval enne jõululaupäeva aga mängisime hoopis pärlitega ja tutvusime heegelhargiga.









Tegelikult sai ka täna maal Kertuga veidi küpsetatud. Aga see saak jäi maale.

Jõulukinkide pildid

Nüüd on jõulud möödas ja võib siia ka mõned pildid üles panna asjadest, mis uue omaniku leidsid.
Kõigepealt sallid...



























ja siis kotid.









Lisaks sai heegeldatud paar keed, aga see, mis kingituseks läks ei jõudnud pildi peale :D

teisipäev, detsember 16, 2008

Lambategu

Kõigepealt võtad ühe korralikuma ja tugevamast kangast padjapööri, siis paar triiksärki, millest üks on valge ja veel soovi korral sobivaid kangaid. Paned selle padjapööri kanga kõige alla ning teised sinna otsa, kõige peale jääb ühes tükis valge triiksärgi selg. Nüüd joonistad diagonaalis üle kanga "lained." Ja pärast õmbled kihid mööda laineid kokku. Tulemuseks on midagi sellist.









Seejärel haarad käärid ja lõikad lahti õmbluste vahelised osad v.a. kõige alumise kanga. Pilt pärast seda tegevust on umbes selline.









Nüüd tuleb teha veel lamba šabloonid ja lammas alusriidele õmmelda. Umbes nii.









Pea peaks ka otsa panema :D









Ja nüüd juba kogu padi valmis õmmelda ja täis toppida.

Idee sai alguse minu kursusejuhendaja märkusest, et talle lambad meeldivad. Selle padja kinkisin meie viimasel koosviibimisel temale.

Lamba villamaterjali on veel ühe sarnase padja jagu. Kes esimesena soovi avaldab võib õnnelikuks padjaomanikuks saada (päris 100% sarnast ei tee) ja kui selliseid ei leidu jääb allesjäänu ootama uusi ideid rakenduseks.

pühapäev, detsember 14, 2008

valmis toolid ja poekott

Panen siia pildi valmis toolidest ka.







Ja poekotist, mis paar nädalat ootas, et ma sangad külge õmbleks.
Peagi peaks lisanduma jutt jänesest, pükstest ja lambaga padjast, aga hetkel on nad veel viimistlemisjärgus.

esmaspäev, detsember 01, 2008

Koolitunnis

Kursusel olin mina täna ainukesena kohal. Neljast korras ühel pidas mind lumi oma vangis, muul ajal olen kohal olnud ja tuleb välja, et kõige tublimalt. Alustuseks valmistasin riidest roosi. Lihtsalt tehnika mõttes. Nimetaks seda prooviroosiks ja pilti ei ole sellest ka.





Omale vajaliku asjana tegin aga toolikatted. Meie väikemees on klapptooli istumisalusele küüned taha saanud ja selle vakstumoodi katte auguliseks teinud. Täna õhtul siis Rahvaülikoolis õmblesin uued katted, mille loodan homme klammerdajaga toolipõhja külge saada. Täna oli ka esimene kord, kui ma ääristusmasinat kasutasin. Ei olnudki nii hull, kui ma kartsin. Aga katetest siin pildid ka. Materjaliks sai ühtede vanade teksade sääred. Kaunistasin sik-sak õmblusega.

Vaibategu vol.2

Vaip on nüüd pesumasinas käinud ja ära kuivanud. Kaks korda tsentrifuugisin teist. Käisin korra ka pesuharjaga üle, et pind karvasem ja pehmem saaks. Esimese selles tehnikas töö kohta on tulemus igati hea ja silma paitav :D