laupäev, jaanuar 31, 2009

täitsa crazy quilt

Eelmisel nädalal olid Roosi käsitööäris õpitubade teemaks crazy quilt. Tegin igaks juhuks ka Isetegijas luuret, mis mind ees ootab. Tõotas tulla huvitav nokitsemine. Esimese asjana tuli õmblusmasinal tükid kokku õmmelda. Nagu ma korduvalt olen kirjutanud, siis õmblemine ei ole minu kõige tugevam külg, või õigemini ütleks täitsa nõrk külg. Aga masin oli seal hea ja kuidagi sain hakkama. Valikus olevad kangad olid täitsa minu meele järele. Kodus oli kohe tunne, et minu masin on traktor ja sellist peenikese musriga kangast minu varudes ei ole (selle nädala Järvamaa kangatretil selgus, et ka poes pole seda saada). Igatahes midagi ma sinna oma varudest siiski juurde vuristasin.
Reedel selgus kohapeal, et mõned usinamad olid suisa paar ööd juba kaunistamisega tegelenud. Mina olin vaid suutnud välja mõelda, et teeksin oma proovitööst sünnipäeva kingiks pinali ja isegi luku ostnud :P Eks see minu valitud lukk oli ka "murelaps", aga midagi sai välja lõigatud ja kaunistamiine võis alata. Kõigepealt masinaga kaunistuspisteid, siis masinaga kaunistuspaelu ja lõpuks panin ka mõned pärlid paika. Ühe vana särgi pealt olin "ärandanud" sinna liimitud liblika ja see sai uue sooja koha pinali peal.
Nii ma sealt siis kaheksa aeg koju tulin. Mehe vanemate kodus sai siis veel tikkimispisteid harjutatud ja öösid pandud ja paelgi neist läbi. Uuele omanikule meeldis see iseäranis.
Eile kui lapsed magama lõpuks läksid, vuristasin ma siis selle vaimusünnitise kokku, nii hästi või halvasti kui oskasin. Hmjah, isegi kantimine ei tulnud välja :(
Panen siia pildid ka, aga õmblemise koha pealt vaadake kohe hästi kaugelt, minge kohe ekraanist kaugele teise seina ;)









reede, jaanuar 30, 2009

Esimene kaalulangus

Tihti on minuga nii, et suure hooga hakkan midagi tegema ja siis jääb see soiku. See kott oli ka mõeldud jõulukingiks, aga kusagil sai isu otsa. Aga siis tuli kaalulangetamise projekt. Olin sellest varem mööda vaadanud, sest nime taga arvasin olevat midagi muud, kui hiljem lugedes selgus. Enne jaanuari oli kotist valmis 15 grammi, täna valmistöö all näitas kaal 79 grammi, ehk siis 64 grammi on juurde tekkinud. Nüüd varajastel tundidel, küpsetasin ka uued nööbid, sest varasemad olid liialt suured. Lukk külge ja selline ta sai:


















Lõng Katia linen 50 grammi=112 meetrit, 53% puuvilla, 47% linast.
Vardad nr. 3. Roheline sätendav Fimo nööpideks ja üks lukk.
Õpetus raamatust Kootud kotid.

esmaspäev, jaanuar 19, 2009

pärliloomad

...ja mind on siis nüüd see haigus tabanud.
Kõigepealt tegi täna Nele kilpkonna









ja pärast mina roosa lepatriinu









pühapäev, jaanuar 18, 2009

käsitöine laupäev

Laupäeval oli Tartu hotellis käsitöö päev. Mina asjatasin lapikudumise töötoas ja haarasin kaasa ka kootud lillede juhised. Neid ma katsetanud ei ole veel.









Mõned lõngad ostsin ja endale käsitöö tarvikute hoidiku.









Kadri ja Anneli jäid vahele viltimise töötoas.
Hiljem vedasin Nele kaasa Kadri reedeseid pärleid ära tooma ja Roosi äri pärlipäevale, kus mul valmis üks väike kilpkonn. Siin pildil on ta juba poja käest läbi käinud ja suhteliselt lapik :)

raju reede

Kõigepealt sõi poja mu salli sisse augu...









ja õhtul käisime Kadri ja anneliga Roosi äris õpitoas.









Kadri käed olid kogu aeg tööd täis :D












Minu saak oli selline

teisipäev, jaanuar 13, 2009

kaalu langetamise vahepeal

Ma nii hoolega üritan kaalu langetada, aga...no venima kipub see asi, nii kui vardad haaran teeb kumbki lastest häält: "tegele hoopis minuga". Aga nagu juba tigu ütles: "ikka edasi ja edasi ja mitte sammukestki tagasi". Loodan et see tagasimineku asi paika ka peab, sest üks kaalukas asi sai küll selline nagu ma ei plaaninud ja läheb harutamisele ja veelgi jämetamate varrastega uuesti kudumisele. Aga enne tuleb need jämedad vardad leida. Sobivad oleks nr 15 kas 60 cm või 80 cm vardad.
Vahepeal nokitsesime FIMOga ka. Panen siia paar pilti "küpsetistest". Esimesel pildil on esimene katsetus läbikumava FIMOga ja mõned sellest tööst üle jäänud pärlid ning minu uus vaimustus nööbid.









Teisel pildil üritasin esimese küünlaaluse vigu vältida ja tulemus oli juba parem :)

reede, jaanuar 02, 2009

Langetame kaalu

Hakkan kaalu langetama. Mitte kehakaalu vaid lõngakilosid. Püüan kirja panna kõik, mida suudan kududa või heegeldada. See saab olema minu esimene TK projekt Isetegijas.

Lõngavarusid kokku ei ole arvutanud, aga olema peaks neid praeguseks nii kolm suurt kasti. Pooleli olevaid töid on ka ja need on plaanis lähiajal ära kaaluda ja siis lõpetada, et lõpetusosa saaks kaalu langetamises osaleda.

Eile alustatud...

...täna lõpetatud. Vot selline sai. Idee on see posti panna ja soovijale saata.

neljapäev, jaanuar 01, 2009

aasta esimene päev

Natuke sai ka täna nokitsetud.
Poja pusale oli tekkinud liimilaik, katsin selle triigitava helkuriga, mille igaks juhuks hoopis õmblesin.


















Alustasin ka ühe tellitud kee heegeldamist, aga see ilmselt tänase päeva sees valmis ei saa.
Põhitegevuseks sai täna siiski puhkamine ja oma töötoas (näilise)korra loomine.
Uue aasta esimeste tööde seas peaks olema mehe pükste taskud, siis veel ühed püksid talle ja ööülikond Nelele. Ja kui helmehaldjast pakk saabub, siis tahaks teha küünla aluseid.