reede, veebruar 27, 2009

pärlilille pildid

saavad olema siin. Kuna mul on täna õhtul meeletult kiire ja tagasi ei ole enne esmaspäeva õhtut, siis on need pildid sorteerimata ja õigetpidi keeramata, vabandused. Kui saan, siis korrastan.

lisatud 4.märts: veidi siis korrastasin

täna öösel jälle ei maga

Sellel nädal juba teist ööd unetu ja põhjuseks ikka käsitöö. Lapsed ilusasti tuttu ja siis...
Eile lükkisin homseks...hmm, juba tänaseks õpitoaks 2 pakki seemnehelmeid traadile, üks pakk oli juba aetud eelmise nädala lõpul. Ja õhtul peaks siis neist saama pärlililled. Eks siis ole näha, kuidas.
Täna aga mässasin värvide ja lakiga. Lakk kuivab ja mis neist lõpuks saab, selgub homme. Idee on teha väiksest rohelisest karbist laevukses pildiga rasvakriitide karp pojale, sinine tops sai värvitud selle pärast, et seda segatud värvi jäi liiga palju üle ;) Eks vaatab, mis otstarbe see karp saab, idee on igatahes rakendada kraklee tehnikat (kui leian hõbedast värvi, siis pindmine kiht võiks hõbedane olla).












Ja lõuendile plaanin monteerida kella, et ka poja toas oleks ajaarvamine paigas. Pastaga tahaks veel kalale seltsiks teha lainevahtu ja pilvekesi. Suured plaanid?! Aga loodetavasti saavad ka teoks :D

neljapäev, veebruar 26, 2009

Traadiväänamine

minu traadiväänamine lõppes kodus sellise sõrmusega. Õppisin teadagi kus ;)

laupäev, veebruar 21, 2009

Käsitööpäev Roosi äris

Täna hommikul läksin kodust välja ja tagasi saabusin alles kella neljaks. Vahepeal siis värvisin, lakkisin, jälle värvisin, siis liimisin pilte ja lõpuks sai pastaga mättad ka tehtud, mis oma kahvatuse tõttu sai ka üle värvitud :) Kõige selle juures klõpsisin ka teistest ja nende töödest pilte teha. Igati korda läinud päev ja käsitöölised on nii tore seltskond :D
Minu saapakarp sai uue kuue ja ilmselt suvel enam endas saapaid ei peida vaid saab ametikõrgendust :P

Klaasimaal

Reede õhtul Roosi Äris tegime klaasimaali. Minu pilt sai selline.












Juba mõtlesin ka välja, kus oma kodus aknad ära värvida :P

pisikene kaalulangus

Need pisikesed papud jäävad oma omaniku sündi ootama. Loota on, et uus omanik saabub kas mais või juunis. Teine papudest valmis käsitöö õhtul ja päeval värvi kuivamist oodates ;)









Kaalulangus 24 g

Lõng: Alvita Alpaka 100% alpaka, 50g =100m
Vardad nr. 2,5.

reede, veebruar 20, 2009

käisin Tallinnas

saak oli selline :P

eelmine reede...

...enne maale minekut käisin veel Roosi Äris liithelmeid meisterdamas. Kaasas oli Kadri. Heledatest helmestest on kollaste helmestega Kadri töö ja roheline minu.









Mustad kõrvarõngad on samuti üks ühe, teine teise tehtud, aga seal enam aru ei saa, kumb kumma :D

neljapäev, veebruar 12, 2009

Kadri konn ja minu süda

Väga kena roheline konn. Kadri tehtud. Mõeldud prossiks.









Ja minu öine meisterdus (selle pilti ma, Nele, otsisingi). Valmis sai ta nii 3 paiku :P Idee pärineb Roosi äri õpitoast ja pildi võtsin ette Eria blogist.

kolmapäev, veebruar 11, 2009

esimene põimitud sõrmus

Täna õhtul Roosi äris tehtud.


















Pildid on siiski lambivalguse kvaliteediga :(
Lisatud 12.02: Pilt päevasel ajal :)

pühapäev, veebruar 08, 2009

meie pere meeste püksid

Mehe püksid olid ammu valmis, aga nagu ikka ootasid taskuid. Eile siis lõpuks said.












Kuna poja on meil kohati täitsa issikas, siis arvasin, et võiks talle samast kangast püksid teha ehk on nõus kandma. On küll :)












Aga õmblemine tuletab mulle kogu aeg meelde, et Nele imeelukas on ikka veel tegemata :(

laupäev, veebruar 07, 2009

esimesed sammud paeltikandis

Eile õhtul toimus Roosi äris paeltikandi õpituba. Minu esimesed tikkepisted: roos, iiris, mitte just kõige õnnestunum nartsiss ja tulbi õienupp, ilma varreta.

veebruari kaalulangus 50g

see kuu eriti kiirelt sai valmis :), eks oma süü ole selles ka jaanuari ettevalmistustel. Lapikinnaste kudumise idee sai alguse Tartu käsitööpäevalt, kus Karumammi ja kriuks2 (linkide all nende kindad) õpetasid Mammi Lõngapoe õpitoas lapikudumist. Omandasin seal põhivõtted ja kodus võtsin ette ja alustasin juba kinnaste kudumist. Nagu minu puhul ikka, siis kõige raskem osa oli pöialde kudumine. Ja lõngaotste peitmine ei kuulu ka minu lemmikute hulka. Viimane põial sai siis eile öösel unetonksutamiset vahel siiski valmis.























Lõng Gündl Four Season Marathon Komet 70% superwash villa, 30% akrüüli, 100g= 420m
Vardad nr. 3
Lõngakulu kahele kindale 50g

esmaspäev, veebruar 02, 2009

Nele käis Fimoga mässamas

Eile pärastlõunal küpsetasime jälle. Seekord tegi nele läbikumavast punasest :P ja helendvast Fimost käekee jaoks pärleid. Pilti pole, aga pidid väga hästi helendama :) Ja Nele tegi käe valgeks ka teeküünla aluste tegemisel. Kuna see jäi mõneks ajaks meile hoiule, siis tegin pilti ka.
Pimedas









valges









Mina üritasin saada merevaigu effekti ja "segasin" kokku sätendava kollase ja läbikumava kollase. Päris see ei ole, aga niisama täitsa kenad.

vilditud seebid

Türi käsitööpoes nägin siis esimest korda in real life ja sain ka veidike juhendamist, kuidas tehakse. Isetegija foorumist ajasin ka näpuga järge ja sellised need minu esimesed vasikad välja kukkusid. Kahega sai eile saunas ka käidud. Sisuks olnud seep minu nahale kuigi hea sõber ei olnud, ehk mõne muu margiga läheb õnneks. Muidu igati huvitav kogemus.

põranda padi

nagu ikka seisis kõigepealt valmis tükk, siis seisis täidiseta padi ja lõpuks ei tahtnud kuidagi viimane õmblus tulla :P Aga valmis ta siiski. See on esimene selles tehnikas töö, mis valmis senilli lõikuri abil. Tundub, et osa kangaid ei olnud just kuigi hargnevad ja sellist narmendavat efekti ei tekkinud.
Esikülg









tagakülg