esmaspäev, mai 25, 2009

Punutud käevõru

Enam ei mäletagi, kas reede või laupäeva öösel punusin valmis Nelele lubatud käevõru. Materjaliks puuvillane oranž pael ja puust helmed. Pikkus umbes 17-18 cm.

laupäev, mai 23, 2009

Helmepäev Roosi äris

Astusin Kauriga sealt läbi ja tundub, et nüüd saan pärliussi heegeldamisega hakkama :) Kaur ajast Fimot läbi pastamasina ja toredad tädid aitasid tal Fimost loomi voolida. Hiljem valis ta endale poest näpuvärvid ja tegi nendega ka esimesed katsetused (Emme pidi aitama hobust ja onu teha hobuse selga ehk siis tema näpud ja mina liigutasin neid). Jätsin pildi sinna kuivama, aga kolmapäeval kui ära toon teen pilti ja panen siia vast ka.
Aga muidu minu tänased klõpsatused leiab siit.

paeltele õmmeldud märkmiku pildid

Pildid mis minu seebikarbist välja vupsasid on üleval siin. Oma köitmist pole veel lõpetanud, sest minu maitsemeele vastu tõrgub valmis paelte ja kaante kokkusobivus. Üritan millalgi uued kaaned teha ja olemasolevad ootavad teist sisu teistele paeltele :P

neljapäev, mai 21, 2009

mummud rõngasteks

Eelmisel reedel vormistasin oma punased liithelmemummud kõrvarõngasteks. Siin nad mul on:

eilne coptic binding

Nüüd hästi tasa, sest seda pole ammu juhtunud, et lapsed korraga magavad...tsss...
Eile õpetas Vikike meile Roosi äris köitsmistehnikat coptic binding. Kursuse pildid on siin.
Mina võtsin köitmiseks kaasa hunniku Perekööke, need on retseptikogud, mis ilmuvad ajakirja Pere ja Kodu vahel. Igatahes sai tehtud üks praktiline töö :)









Kaante katteks kasutasin kliistripaberit, mille tegin eelmise nädala kolmapäevases õpitoas. Kliistripaberite pildid on siin.

reede, mai 15, 2009

liithelmed vol 1

liithelme "vabriku" viimane toodang piltidena



























Valge helmestest kee

Katestasin helmetrossile kee lükkimist ja samuti on uus avastus need koonused kinnituste juures. Õige nimetus ei vupsa praegu pähegi. Kinnis ise on magnetiga.

kolmapäev, mai 13, 2009

tänane lõunasöök


Beebitoidu kõrvalt saab tegelikult väga lihtsalt endale ka maitsva püreesupi. Originaaltretsept pärineb pereköögi kokaraamatust. Kuna lapsele keedan ka kartulit ja porgandit, siis ainus erinevus on püreestamisel. Temale lisan taist keedetud liha ja oma supile sulatatud juustu. Kaunistuseks veel aknalaualt potist tilli ja peterselli. Nämm nämm:P

teisipäev, mai 12, 2009

minu esimene vilditud kott

Minu esimene katsetus viltida kotti.
Materjaliks Jõgeva heie ja Tervest valikust tellitud valge heie. Vardad nr. 8.
Heidekulu 234g

Põhja heegeldasin pikliku ja hiljem korjasin sealt silmad üles. Edasi kudusin ringselt. Vahepeale üritasin teha nuppe, aga need ei jäänud väja paistama ja siis kudusin hoopis mummukesed sinna. Koti sangad kudusin 8 silmaga palmikus.
Valmis koti pistsin pesumasinasse ja pesin 60 kraadi juures puuvilla programmiga, tsentrifuugil oli pöördeid 900.
Hetkel ma veel mõtlen, kas see kott saab voodri ka või mitte. Kui laiskus lubab, siis ilmselt siiski saab :P

pühapäev, mai 10, 2009

väga pikk lugu

Algas kõik väga ammu. Aga siiski vähem, kui 2 aastat tagasi :P
Millalgi siis hakkas see projekt ka veidi liikuma. Ostetud sai riie ja lukk. Läks veel paar kuud ja valmis mingist ülearusest riidest proovitöö.






Ja siis jäi asi jälle mõneks kuuks seisma....kuni:
Reedel võtsin ennast kokku. Panin lõiked riidele ja lõikasin tükid välja. Põhiõmblused said ka ühendatud. nii et vaid käised jäid veel eraldi. Laupäeval jätkasin alustatut. Käised külge, säärte ääred ja lukk...nüüd saabus esimene tagasilöök. Ma pole miskinegi proff lukuõmbleja.
Täna, pühapäeval, harutasin luku eest ära ja siis uuele katsele. Seekord õnnestus luku õmblemine. Kapuutsile paelatoru, seljale kummitoru. Pael kapuutsiäärde ja kumm seljale ja voila. Nele tuli järgi ka ja tegime mõned pildid ka värske tulemiga. Nele näost on näha, et ta on rahul :P Loodame, et asi peab ka garantiiajale vastu...














Lisatud: Seda ma ei kirjutanudki, mis ta on :P Nele soov oli saada kombenesoon, luku ja kapuutsiga. Soovi aluseks on minu poja magamiskombe.

käekeed

Eile õnnestus lõpetada kaks juba ammu pooleli olnud käekeed.
Lilla käekee tegin veidi pikema, kui minu käe ümber mahuks ;)












Liblikad on seekord valged ja ilma täidiseta, s.t. et ainult raam. Aga näeb nii ka kena välja :)