neljapäev, oktoober 27, 2011

Draakoni jakk pojale ja riideid nukule

 Alustuseks pildid. Kui mahti leian, lisan jutu juurde.




































esmaspäev, oktoober 24, 2011

viisin lõngad jalutama :P

Lõngad käisid tuuldumas. Drops Alpacad - need mida ma kogun ja loodan millalgi kogu toonivalikut omada. Võrratu lõng minu meelest. Pehme tokis katsuda. Kudumid on sellest kerged ja soojad :) Aega ajalt tõstan nad välja ja imetlen. On meelepärasemaid toone ja ka neid, mis mind nii väga ei köida...samas mingisse värvigammasse sobivad nagu rusikas silmaauku.



















Kuna nad Garnstudio lehel on toonid värvikaartidel kohati erinevad sellest, mis nad oma silmaga nähes on, siis väike album tänaste piltidega on siin.

pühapäev, oktoober 23, 2011

valge palmikutega müts

Meheema avaldas mütsisoovi. Mina haarasin kinni järjekordsest võimalusest mõni minu jaoks huvitav mütsimuster läbi kududa. Seekord siis Beaumonde-Inspired Hat.
Veidi tegin ka omamoodi. Jätsin ära jooksma lastud silmused ja nende asemel on tavalised pahempidised silmused. Lisaks kudusin pärast 25. rida veel korra read 1-13, et lisada mütsile sügavust. Lootsin ka, et olen soonikule ridu lisanud, aga oma hooletuse tõttu sai hoopis vähem neid ridu :(
Ja laiusesse lisasin ka ühe, viienda, mustrikorra. 
Saaja pole veel mütsi pähe saanud proovida, nii et ei teagi, kas sai piisavalt sügav.
Tehnilised andmed:
Vardad 3,5 mm. Lõng Rowan Wool Cotton, 50 g = 112 m, 50 % meriino, 50 % puuvill. Lõngakulu 1,5 tokki.



















Rohkem pilte Ravelry's.


reede, oktoober 14, 2011

Kaks nukukampsunit ja lips pojale

Teeme head projekti tarvis valmis veel 2 nukukampsunit. Seekord siis jämedamate varrastega kootuna.
Täna lõpetasin lühikeste varrukatega kampsuni kudumise. Vardad seekord 4 mm ja põhiosa 5 mm. Lõngaks G-B Bamboo Touch ( 50 g = 75 m, 65 % uusvill, 35 % bambusviskoos). Materjali kulus 1 tokk punast ja umbes neljandik tokki halli.




















Beež kampsun on põhiosas kootud Lana Gatto Super Alpacast ( 50 g = 115 m, 50 % alpaka, 50% vill). Vardad soonikuosas 3,5 mm ja põhiosa 4 mm. Kulus 1 tokk Alpacat ja näpuotsaga erinevaid halle lõngajääke.
















Seda tüüpi kampsuni kudumist juhendan järgmise nädala kokkusaamisel Pulloveri Poes.

Eile aga olin ise õpilaseks Pulloveris ja Laima juhendamisel valmis suurele pojale sinine lips. Lips võeti kodus hea meelega vastu :) Nüüd oodatakse järgmist teatriskäiku erilise innuga.




esmaspäev, oktoober 10, 2011

Kahekordselt kootud müts ja ringselt kootud passega kampsun nukule

Peas mõlgub idee järgmisel Teeme Head projekti kokkusaamisel õpetada huvilistele ringselt kootud passega kampsuni kudumist. Hetkel teen eelttööd ja katsetan.
Enne sai aga valmis eelmistel kordadel õpetatud kahekordselt kootud müts. Müts on kootud 4 mm varrastega veidi jämedamast alpaka lõngast. Ühel neist lõngajääkidest enam vööd säilinud ei olegi. Teine, beež, on Lana Gatto Super Alpaca (50 g = 115 m, 50 % vill, 50 % alpaca). Mütsil katsetasin, kuidas kududa ühele mütsi kihile vertikaalseid triipe ja samal ajal teisele kihile horisontaalseid triipe.






























Kampsuni lõngaks on Adriafili Sierra Andina  ( 50 g = 130 m, 100 % aplaka). Ette võtsin selle mustri ja vähendasin mustriridade arvu vastavalt oma soovitud mõõtmetele. Sooniku kudumiseks kasutasin vardaid 2 mm ja ülejäänud osas 2,5 mm.












































Võib arvata, et nii peenikeste varrastega kudumine ei lähe kõige kiiremini ja pole ka paljudele meeltmööda, seepärast võtan järgmisena ette jämedamast lõngast mudeli "väljatöötamise". Algus on juba tehtud ;)

teisipäev, oktoober 04, 2011

Girly wurm müts

Vahel tuleb soov mingit mustrit kududa ja lõnga katsetada. Ka seekord juhtus nii, et nägin siin seda mütsi ja kuigi ma olen juba 3 Wurm mütsi kudunud, tahtsin ka seda naiselikumat varianti proovida.
Ja juba pikemat aega on katsetamist ootamas DROPS BabyAlpaca Silk lõng. Siidine, aga kippus minema libisema.
Ja leidsin mütsile ka tulevase omaniku :P
Jäi vaid kudumist alustada...
Minu tüdruk oli nõus veidi modelliks olema:











Varda 2,5 mm ja 3 mm. Alustasin 100 silmusega. Lõnga kulus u. 1,3 tokki.











Rohkem pilte Ravelry's.

seelik väikesele tüdrukule

Viimasel ajal olen satunud huvitavate õmblusõpetuste peale. Kui ma seda õpetust nägin, tekkis idee.
Pühapäeval on Tartus avatud vaid Kanga ja Nööbi kangakauplus ja sinna ma oma jalad seadsingi. Valisin veidi printsessilikku kardinatülli. Siis veel roosa puuvillase kanga. Ning lisandiks kena roosa läikiva kandi. Väga abivalmis ja tore müüja oli mulle selle kõige juures abiks.

Täna siis tegin õmblustöid, kui veidi hingetõmbeaega anti ;) Tüdruk käis pidevalt luurel, kas proovida ka saab. Kardinatüll sai roosa kandi, alusseeliku äär on esialgu niisama tagasi pööratud aga ma mõtlen veel ehk panen sinna pitsi kauniduseks lisaks :P

Materjalikulu oli umbes 0,4 m puuvillast alusseelikuks, 0,5 m tülli ja 1,5 m kanti. Lisaks veel vööümbermõõdu jagu kummi. Tunnike tööaega ja voila!
























Postituse lõppu veel pilt eelmise postituse pükstest jalas. Pandi küll tagumine pool ette, aga nii kangesti oli pildile vaja :D

pühapäev, oktoober 02, 2011

vihmapüksid ja katsetused trikotaažkangaga

Väljas on ilm väga tujukas. Kord sillerdades naerev, samas lahinal nuttev.
Võtsin välja oma impegneeri (orava)varud ja vuristasin suurele poisile 2 paari pükse. Esimesele unustasin küljeõmblustele helkurid panna. Panin siis tavalised helkurid ette ja taha. Teised püksid said juba külgedele helkurkandid. Kangatükid hakkavad järjest väikemaks jääma, seetõttu sai ka teine paar pükse selline rõõmsalt lapiline. Väga heledaid ei tahtnud ma poisi pükse teha ;)
Lõige ikka vana hea- Käsitöö sügis 2009. Suurus 110 cm, kuid sääred on pikemad, kui lõikel kujutatud. Järgmine suvi ilmselt tuleb suuremale lõikele "üle kolida", sest poisil on pikkust juba 110 täis ja peagi jääb see lõige puusadest kitsaks...seni aga :)













Ja trikotaaži õmblemisega teen ka aegamisi tutvust. Päris nii välja veel ei tule, kuidas ma soovin. Eks ma järjest käin teadjamatelt nõus küsimas nende kohtade kohta, mis mul viltu kisuvad.

Tütrele õmblesin paksust trikotaažist püksid (lõige Ottobre 04/2008 mudel Simo). Suurus 92 cm. Alumisse äärde soonikut ei pannud. Ilmselt siiski oleks võinud. Järgmine kord siis targem ;)













Ja raglaanlõikeline särk, mille õmbluskvaliteediga ma eriti rahul ei ole aga kusagilt peab ju õppimist algama. Lõige Ottobrest 6/2008.