laupäev, veebruar 25, 2012

mõned sirged õmblused

Kui lapsel on jonnituju võib talle veidi rõõmu tuua...uus padjapüür. Juhul muidugi, kui see on roosa :D
Soomes käigu ajal ostsin tütrele mõeldes roosat baleriinidega kangast ja nüüd valiti just see välja uue padjapüüri kangaks. Paar sirget õmblust overlockiga, siis paar õmblus tavamasinaga, paelad ja voila!

Kuna aga teadagi üks ei saa ilma teiseta jääda ehk suurem vend ei lepi, kui tema ka ei saa uut padjapüüri, siis sai ka tema ammu lubatud padjapüüri. Mardilaadalt oli talle selleks tarbeks ka draakonitega linane kangas ostetud (oi kui ammu juba ju). Ka seal oli teha vaid mõned sirged õmblused ja juba võis unenägusid nautima minna. Poisile väga meeldib kuulata, kuidas padjapüüri draakonid on tema kaisudraakonile külla tulnud ja tahavad koos temaga unenägusid vaadata ;)
















Ja kolmaski sirgete õmblustega asi sai õmmeldud, Olime kutsutud sünnipäevale. Kuna ma eriline poest ostetud kinkekottide fänn ei ole, paberiga ka ei viitsi mässata (loe: paberisse ei oska pakkida nii, et ise rahule jääks), võtsin hoopis kätte ja õmblesin kinkekoti. Ehk leiab see hiljem kasutust mõne mänguasja või riideeseme varjupaigana :) 

laupäev, veebruar 11, 2012

õlarätt Haruni

Lõpuks siis sai ka Haruni venitatud. Haruni muster siit allalaetav.
Lõng Madil Absolute, 70 % vill, 30 % kašmiir (50 g = 110 m), vardad 3,5 mm.Lõngakulu u. 4,5 tokki.
Õlasall läheb meheõe õlgadele.

















Lisaks näeb pilte Ravelry-st.

neljapäev, veebruar 02, 2012

"nööbipadi" ja kootud müts

Tütre rühma õpetaja palus, et õmbleksin lastele nööpide kinni panemise ja lahti tegemise harjutamiseks padja. Minu nägemus asjast sai selline. Õpetajate sõnul harjutavad lapsed tublilt :) 















Kudumisest ka. Vahepeal valmis parempidiste ja pahempidiste pindadega müts. Müts ise on must (pildil, kus ta peas on, tuli millegi pärast välja hall :P) Lõngaks Drops Lima (50 g= 90 m), 65 % vill, 35 % alpaka. Vardad 3,5 mm ja 4 mm. Muster siit. Kahest tokist sai täpselt valmis (sai ikka hinge kinni hoitud, kas jagub lõpuni).


























Rohkem pilte näeb siin.

Lisaks ootab juba paar nädalat venitamist õlasall meheõele. Veel üks õlasall on kudumisel, aga kuna lõng sai otsa, jääb oodata, millal mulle Tallinnast jätkamiseks juurde tuuakse :D