pühapäev, november 30, 2008

Vaibategu vol.1

Sauna vana kaltsuvaip vajab väljavahetamist ja kuna ma käin hetkel rõivaste re use kursusel, siis tekkis idee, teha see vaip senill tehnikas ja vanast voodipesust. Algmaterjaliks sai kaks vana tekikotti, üks veidi uuem voodilina, mida ma enam ei kasuta (vähese kulumise tõttu tugevam kangas) ja vanaema toodud, ei tea kui kaua kapis seisnud kangatükk, millega ma midagi ette võtta ei osanud. Poest ostsin veidi kandipaela ka.




Lõikasin sobivad tükid (u. 85cm*140cm) igast kangast välja ja kinnitasin kihid (alumiseks kihiks sinine voodilina, siis 4 kihti kahest tekikotist ja peale siis kirju tume riie) haaknõeltega. edasi vedasin 45 kraadi all jutid üle töö ja õmblesin siis kogu vaiba selliste umbes 1,5 cm laiuste vahedega läbi. See oli suur töö ja niiti kulus ka hulgi :P Pärast töö kantimist oli selline pilt. Nägi täitsa huvitav ja mõnus välja.




Nüüd aga lõin käärid sisse. Õigemini alguse tegin harutajaga ja hiljem kääridega edasi. Lõikasin kõik kihid peale alumise umbes kahe õmbluse vahelt lahti. Ville õnneks ei tekkinud, aga käsi väsis küll lõikamisest ära. Lahti lõigatud töö ise sai selline:









Edasi läks vaip pesumasinasse ja kuivab praegu. Kui kuivaks saab tuleb siia pilt juba valmis tööst :P

Kommentaare ei ole: