kolmapäev, mai 05, 2010

üleskutse heategevusele

Olude sunnil veetsin Koidu kõrge billirubiini taseme tõttu nädalavahetuse Lastekliiniku vastsündinute osakonnas ja seal valvamise sisustamiseks kudusin. Muu hulgas ka ühed beebipapud, mis peaks minema jalga mõnele enneaegsele. Kinkisin nad osakonnale ja sealt tekkis idee, et ehk on neil veel vaja sellist käsitsi valmistatud beebikraami. Uurisin õelt ja nad oleks tänulikult valmis vastu võtma heast südamest tulevad kingid.

Sain aru, et enim tuntakse puudust papudest (tallapikkus nii 6 cm kuni 10 cm) ja tekkidest (klassikaline suurus vist neil nii 80 cm*80 cm) (just kootud ja heegeldatud). Õmmeldud tekid peaks olema puuvillased (teine pool nt. frotee). Peale selle käivad emad seal lastega ka väljas jalutamas, selleks puhuks siis arvas õde, et võiks olla selliseid mütse (peaümbermõõt nii 31 cm kuni 37 cm), kus kõrvad on kaetud (suviseid mütse ka). Ehk kuluks ka mõni pisem kampsun ära, kui keegi külmema ilmaga jalutama läheb.
Materjalid peaksid olema beebisõbralikud, aga samas lihtsalt masinas pestavad (ilmselt ikka villapesu reziimil :)).

Lapsi on selles osakonnas enneaegsetest, kes kaaluvad alla kilo, kuni 4 kuusteni.

Siinkohal kutsun kõiki soovijaid ülesse kuduma, heegeldama ja õmblema Tartu Lastekliiniku vastsündinute osakonnale.

Valminud asjad võib tuua Tartus Pulloveri poodi (Kitsas 3) või muu kohaletoimetamise soovi korral võtta minuga ühendust hellet(ät)gmail.com.














Kommentaare ei ole: