teisipäev, juuni 08, 2010

teokarbi roog :P

Eelmisel nädalal sirvisin Jamie Kokakooli raamatut ja tegin sealt miniteokarbi rooga. Makaroniroog ;) ei mingeid mereande. Mulle väga maitses, juust tegi asja mõnusaks. Kuna creme fraiche'd Tartu kaubandusest ei leidnud (räägitakse, et Konsumis on, lähen mõni päev vaatan), siis võtsin riski ja asendasin selle vahukoorega. Sobis küll.












Kuna raamatus on öeldud, et seda retsepti lausa peab teistele edasi andma, siis panen siia ta kirja:
peekonit, miniteokarbi makarone, piparmünti, külmutatud herneid, parmesani juustu, creme fraiche, sidrun, oliiviõli, soola ja veidi võid.
Makaronid soolavette keema, hakitud peekon pannile oliiviõli ja või sisse krõbedaks praadima. Pruunistunud peekonile lisa külmutatud herned, paari minuti pärast hakitud piparmünt ja 2 kuhjaga dessertlusikatäit creme fraiche'd. Kurna makaronid ja lisa pannile (soovi korral võid ka veidi makaroni keeduvett lisada), lisa 1 sidruni mahl, oota kuni mullitades keema hakkab. Lisa riivitud parmesan. Valmis!
Kes täpsemaid juhiseid ja koguseid (usun, et põhikomponente võib täiesti vastavalt oma soovidele panna) vajab vaatab raamatust :P

2 kommentaari:

K. ütles ...

Crème fraîche'i ei ole vaja üldse otsida, enamasti kõlbab ka tavaline hapukoor .. ning ennäe, nami-namis ka crème fraîche'i
retsept
ja pisut lisainfot.

Helle ütles ...

eks ma ise ka tuhlasin enne internetis, kui poodi otsima läksin :) Samas tavaline hapukoor võib kuumutamisel tükki minna :(