reede, veebruar 22, 2013

Ehitame maja, ehitame maja, kena väikse maja. Osa 1.

Juba eelmisel sügisel tuli idee ehitada tütre lasteaiarühmale mängumaja. Siis jäi asi selle taha, et mõeldud ehitusmaterjal, vineer, tundus mulle teistele lastevanematele väljapakkumiseks liiga kallis.
Sellel sügisel tuli õpetajatega maja ehitamine jälle jutuks ja materjalisuunaks sai tugevam papp. Aga kust leida sobivat pappi??? Käisin ehituspoes ja mööblipoes, et leida. Ehk on suuri kastegi, millest edasi ehitada. Ei leidnud.
Otsingudel tulid appi mu õde ja vend. Viimane leidis multipakend.ee ja hankis mulle sealtkaudu sobilikud papid (väikesi sekeldusi oli ka, aga jäägu nad...)
Pappi tellisin kahe maja jagu, et ka oma lastele mängumaja ehitada. Hetkel on lasteaias viiruste periood ja selle tõttu on sealse maja ehitus ootel.
Kodus aga asusin haige tüdruku kõrvalt ehitusega pihta.
Kõige esimesena tulid muidugi arvutused ja joonised paberil :P




















Siis sai pappe sobivateks ristkülikuteks lõigatud ja neile peale joonistatud, kust lõikama veel peab. Esimesel päeval said valmis neli seina. Vaibanuga tegi käe lõpuks üsna hellaks, aga eks seal oli hea mitu tundi tööd ka.

Teisel päeval valmis majale katus ja ka uks sai välja lõigatud. Mina tegin ukse kõrguseks 90 cm, aga rühmamaja uks peaks sellest kõrgem tulema.














































Siis jäi maja seisma.



















Täna siis võtsin lõpuks kätte ja lõikasin ka aknad välja, et majas ka valgust oleks...




















Siinkohal jääb ehituse jutt pooleli. Kuni lõpuks on aega minna ehituspoodi uurima, kas neil sobivaid tapeedijääke pole pakkumises. Idee oleks välissein katta, kas telliskivi või laudise immitatsiooni tapeediga. Katust peab veel mõtlema. Sisse sobib ilmselt midagi klassikalisemat. Kui kellelgi on midagi sobivat remondist üle, võib pakkuda ;)

4 kommentaari:

Barbaara Lohe ütles ...

No pikisilmi ootan juba reportaaži sisekujundaja tööde-tegemiste kohta, aga ei midagi???

Barbaara Lohe ütles ...

Ma pean tunnistama, et dekoreerimine ei ole minu tugevam külg, ja meil käies oled ilmselt tähele pannud, et mul pole kodus meetritki tapeeti - ei tea, miks, eksju. Aga vägisi jääb mulje, et sul on vaja kedagi appi tapeeti panema ;)

Helle ütles ...

Siseviimistluseks on materjal olemas, välisseinte jaoks on ka poes sobivale silm peale pandud, aga katus on suur küsimärk alles

giaonhanquocte ütles ...

Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

Giaonhan247 chuyên dịch vụ mua hàng mỹ từ dịch vụ order hàng mỹ hay nhận mua nước hoa pháp từ website nổi tiếng hàng đầu nước Mỹ mua hàng ebay ship về VN uy tín, giá rẻ.