laupäev, august 29, 2009

Pikk kootud kleit tütrele

Et kõik ausalt ära rääkida pean ma alustama sellest, et Laili tõi mulle näidiseks ühe ammu kootud tütarlapseliku kampsuni. Arvas, et see on väga ilus ja mina võiksin oma tüdrukule selle järgi proovida teha.
Eks ma siis uurisin ja puurisin kuidas see kampsun tehtud on. Mõtlesin, et teeksin tütrele pikema. Kokku võttes saigi pikk, kohe päris pikk...aga õnneks on ka ülaosas veel kasvamise ruumi ;)












Materjal: Katia Miski 50g=75m 100% beebi laama vill
Vardad nr. 4,5 ja 3,5
Kaal 260 grammi

Lühike õpetus ka siia: Seelikuosa kudusin varrastega 4,5 kolm rida parempidi, kolm rida pahempidi jne. Kuni pikkus oli soovitud seeliku ümbermõõt. Siis õmblesin tüki alguse ja lõpu kokku. Seejärel korjasin ühest "toru" otsast sukavarrastele keha osa jaoks vajaliku arvu silmi (minul 80), kudusin paar rida ringselt ja seejärelt jaotasin silmad kaheks võrdseks osaks esitüki ja tagatüki jaoks. Kudusin valmis esitüki. Kaelaauguks kahandasin alguses keskelt 8 silma ja siis kummaski kaeluse osas veel 3+2+1 silma (õlale jäi 10 silma). Tagumisel tükil kahandasin kaelaauguks 2 rida enne lõpetamist keskelt maha 20 silma. Ühe õla silmad kudsin kahe kaupa kokku ja maha (selliselt ei pea pärast õmblema). Teise õla silmused kudisn maha tavalisel viisil, et teha sinna kinnis.
Edasi korjasin varukasuult ülesse 44 silmust nr. 4,5 varrastele ja kudisn ringselt. 11.,23.,33.,42. rea alguses ja lõpus kudusin kokku kaks silma (alguses 2 ppkokku ja lõpus 2 ületõstmisega kokku). Kokku varruka pikkus 44 rida. Varruka otsa kudusin nr.3,5 varrastega 2:2 soonikus 6 rida ja kudusin maha. Mahakudumisel kasutasin pääsusaba silmade mahakudumise võtet. Teine varrukas sama moodi.
Lõpetuseks heegeldasin üle alumise ääre, varruka otsad ja kaeluse. Heegelkiri: 4 ahelsilust, 1 kinnissilmus, 4 ahelsilmust, jne. Selliselt tekkisin kenad kaarekesed. Heegeldasin ka lahtisele õlale nööpaugud. Õmblesin külge 2 nööpi.
Selline saigi:

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Ebe näeb imearmas välja :)

porr